2014. június 21., szombat

A hétvégi programokhoz

Amint azt a blog rendszeres olvasói bizonyára tudják, holnap június 22-én (vagyis holnap) Gácson Csontváry nyomába eredünk az Anziksz élőben elnevezésű "sétáink" keretén belül Puntigán József vezetésével.
Az eseményhez egy játék is kapcsolódik, arra mindeddig egyetlen megfejtés érkezett, a válaszok beküldési határideje ma éjfélkor jár le, még van esély a Csontváry és Nógrád című könyv megszerzésére...
Csak hogy minden világos legyen: Gácsra 13.00 órakor indulnak a kerékpárral közlekedők Losoncról a Köztársaság téri autóbusz megálló közeléből (a kórházzal szemben).
Az egyéb módon (gyalog, autóval, autóbusszal, stb.) érkezőket 14.00 óráig várjuk Gácson a felújított főtéren Csontváry és Hana Ponická emlékoszlopa közelében. Onnan indulunk el az ITT részletesen leírt sétánkra.
A kerékpárokat reményeink szerint a Zbrojnica vendéglő udvarán megőrzik, de nem árt, ha a kerékpárok le is lesznek lakatolva közben.
Aki autóbusszal tervezi a Gácsra jutást, annak itt van egy kis segítség:

Vagy lehet menni korábban és mondjuk kényelmesen megebédelni a Zbrojnicában (állítólag nagyon jól főznek)

Az út autóbusszal kb. negyedórát vesz igénybe és 0,75 euróba kerül...
A séta terveink szerint 2-3 órás lesz (kérdés, hogy be tudunk-e jutni a Várkastély parkjába és ott körülnézni), tehát 5 óra körüli buszjáratokat kerestem ki:

ez azoknak, akik korábban elfáradnak és sietnének haza... :-)



szóval busz Losoncra:


Természetesen nem kell ennyire sietni haza, amennyiben jól érezzük magunkat, ill. ha megéheztünk-megszomjaztunk, be lehet ülni a már emlegetett Zbrojnica vendéglőbe egy kellemes vacsora vagy beszélgetés erejéig, ki hogy szeretné, ill. mit enged meg a pénztárcája.

Ez a Gácson vacsorázóknak lehet megfelelő buszjárat:


Mivel autósok előzetesen nem nagyon jelentkeztek a sétára, így senkinek sem tudjuk felajánlani a fuvart Gácsra vagy Gácsról, azonban blogpartnerünk lesz a losonci WAU TAXI, így velük is kedvezményesen lehet utazni (tel. szám: 0907 333 661 és 0919 359 300) csak a sofőrnek meg kell mondani, hogy "losonci anziksz", így jár a kedvezmény (különben éppen megbízható taxisofőröket is keresnek, ha valaki tud ilyenről jelentkezzen - lassan tán munkahely közvetítéssel is foglalkozhatnék, annyian szóltak már ilyen-olyan ügyben, de ez csak jó...).
Ennyit röviden a holnapi naphoz, remélem senki sem marad otthon, biztos vagyok benne, hogy kellemesen és hasznosan tölthetünk el együtt néhány órát Gácson Csontváry nyomában.

Még egy fontos információt szeretnék már ma az éterbe bocsátani:
az előzetesen június 27-re (péntekre) tervezett RETRÓ BULI egy nappal később, szombaton, június 28-án lesz, bővebben erről holnap, a heti programajánlóban.
Mindenkinek kellemes hétvégét! Holnap találkozunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése