2014. szeptember 7., vasárnap

Programajánló szeptember 8-14.

Máris elröppent az első hét szeptemberből is, csak jelezni szeretném, hogy kezdődik a blog Fotópályázatának utolsó hete, sajnos nagyon kevés kép érkezett, nem tudom, hol lehet a hiba, az emberek közönye vagy időhiánya ennek az oka, az is lehet, hogy kevesen merik megmutatni a tudásukat – mindenesetre nagyon sajnálom a kialakult helyzetet. Bár a remény hal meg utoljára, szeptember 15. a beküldési határidő!

Még egy rejtélyes dolog van, amit nem értek: amikor augusztus utolsó napján a havi előzetes programajánlót írtam, végigböngésztem Losonc összes kultúrintézményének a honlapját a tervezett rendezvényekkel kapcsolatban, többek között a Nógrádi Múzeum és Galéria honlapját is. Ennek ellenére csak a helyi lapból visszamenőleg értesültem a szeptember 3-án nyílt kiállításról, amely „A szabadságunkért harcoltak” címmel 28-ig tekinthető meg.

Mellesleg a Szabó Gyula Emlékházban is visszakerültek a falakra Szabó Gyula nagyméretű festményei, az Emlékház csütörtökön délutánonként várja továbbra is látogatóit 14.00 – 17.00 óra között, egyéb időpontokban telefonos egyeztetést követően.

Szeptember 10-én délután 16.30 órai kezdettel tartjuk meg a losonci MKK-ban szeptemberi első klubszerdánkat, ez egy rendkívüli alkalom lesz, ugyanis BLOGSZÜLINAPOT ünneplünk, a losonci anziksz blog 1 éve működik! Az eseményre személyre szóló meghívókat küldtem szét, de aki olvasóink közül arra jár, az is nézzen be – nem garantálom, hogy mindenkinek jut a tortából, de szerintem nem is ez a lényeg, hanem a találkozás és egy kis kötetlen baráti beszélgetés. Szóval szerdán délután az MKK-ban leszünk!

Szeptember 11-én (csütörtökön) a művészeti alapiskola ünnepli megalapításának 60-ik évfordulóját, ennek örömére 17.00 órai kezdettel a B. S. Timrava Színházban tartanak ünnepi koncertet, majd onnan 18.00 órakor kivonulnak a Köztársaság térre, ahol többek között dixi, jazz zene hangzik fel, és a közismert Peter Cmorík is fellép. Mindenkit szeretettel várnak!

Ha valaki színházba szeretne menni, akkor figyelmébe ajánlom a Zsákszínház bemutatóját Füleken, Stephen King: Tortúra című előadás szeptember 12-én (13,14) este 18.00 órai kezdettel a VMK-ban, belépődíj 2 euró.

Szeptember 13-14 (szombat-vasárnap) a losonci park ismét megtelik kutyákkal, ugyanis nemzetközi kutyakiállítást szerveznek ott, fajtiszta ebek és gazdag program várja reggel 9-től a látogatókat, a belépés ingyenes.

Ennyi a heti műsor, amit sikerült összegyűjtenem, természetesen továbbra is várom a tippeket a heti programajánlókhoz.
 
(a színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése