2014. december 15., hétfő

Losonci receptcsere 3. - Egy tészta két süti


Almás-mákos süti és kakaós kuglóf
Mai receptünk ismét nem a karácsonyi kategória, de nagyon hasznos kis recept, ugyanis egyazon alaptésztából akár kétféle finomságot is készíthetünk, különböző kiegészítők hozzáadásával.
A recept beküldője, Gábor Piroska már több éve Írországban él férjével és 2 gyermekével. Én még a losonci alapsuliból emlékeztem rá, szóba elegyedtünk a közösségi oldalon, és nem is nagyon kérette magát, szeretettel küldi fényképes útmutatójával ellátott receptjét.

Almás-mákos

"A mai sütés eredménye még nem karácsonyi: a recept 6 tojást, 6 lk (lk = leveses kanál) cukorral kikeverünk, hozzáadunk 1dcl olajat, 3 lk vizet, 10 lk félgrízes lisztet és fél csomag sütőport. Kikeverjük és beleöntjük az előre kikent formába.
A töltelék: az almát (2 db) meghámozzuk és lereszeljük, összekeverjük fahéjas cukorral, rárakjuk a tésztára és megszórjuk mákkal. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük."

A kikevert tésztára rátesszük a reszelt almát
és megszórjuk mákkal
a sütőben szépen feljön
Ilyen szeletelve az almás-mákos

Kakaós kuglóf

A recept ugyanaz csak a végén a fél massza megy a formába, a másik felét kakaóval keverjük össze és hozzáöntjük (egy helyre, mert magától szétfolyik). 180 fokon sütjük előmelegített sütőben. 

Ugyanaz az alaptészta
A felét beleöntjük a formába
A másik felébe megy a kakaó
A kakaós tészta is megy a formába
Sütés közben ez is szépen feljön
A végén egy kis porcukor és ehetjük is! :-)

Köszönjük a receptet és a képes útmutatót, remélem a többiek is inspirálódtak, és sütés közben gondolnak majd ránk is! Várom az újabb recepteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése