2015. március 1., vasárnap

MÁRCIUSI előzetes programajánló

Lassan de biztosan itt a tavasz, a természettel a szervezők is éledeznek, Losoncon a mindent átölelő Kármán Napok, meg sok egyéb. Sorolom:

Március 7-én (szombaton) a Kármán József Színház várja egy kis könnyed szórakozásra a nézőket a Lehár Kávéházba 17.00 órára, ahol a Dalos étlap című összeállítás látható és hallható mindösszesen 3 euró fejében, ráadásul az ár teát/kávét is tartalmaz. A helyek korlátozott száma miatt érdemes előre bebiztosítani a jegyeket, minderről bővebben ITT.

Ugyanaznap egy könyvbemutatóra is sor kerül, városunk szülötte Peter Balko 18.00 órakor a PRIESTOR elnevezésű helyen mutatja be Vtedy v Lošonci című kötetét. Bővebb infó ITT és ITT.

Március Losoncon a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny jegyében telik majd, hiszen először március 9-én és 12-én a járási fordulót rendezik meg a CVČ Magnet Szabadidőközpontban, majd március 26-án a B.S. Timrava Színházban az országos elődöntő is városunkban lesz. Erre a résztvevőkön és kísérőkön kívül nézőként is be lehet ülni, mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Március 12-én a Nógrádi Múzeum és Galéria Tavaszi ébredés (Jarné prebudenie) címmel készül kiállítást nyitni saját gyűjteményének húsvéttal összefüggő darabjaiból.

Március 13-án (pénteken) elugorhatunk Fülekre, ahol 16.00 órától a Városi Honismereti Múzeumban, majd 16:45-től a Vármúzeum Bebek-tornyában nyílik meg a Világok vára VII. című fotókiállítás.

Aki másfajta kikapcsolódásra vágyik, az látogasson el március 13-án Rimaszombatba, ahol az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepi műsoron a Duna Művészegyüttes műsorát tekintheti meg. Kezdés 18.00 órakor, az 1 eurós belépőjegy árával pedig a rimaszombati iskolákat támogatják.

Losoncon március 15-én (vasárnap) lesz az ünnepi műsor, előbb 16.30-kor koszorúzás, majd 17.00 órakor a Vigadó várja az ünnepelni vágyókat. A műsor ismét a losonci magyar szervezetek és csoportok összefogásával születik meg, mindenkit szeretettel várnak!

Március 17-én (kedden) A református templom története képekben című kiállítás megnyitója 17.00 órakor kezdődik a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán termében, a kiállítást Böszörményi István állította össze.

Március 19-én (csütörtökön) Farkas Ottó könyveinek bemutatójára kerül sor, szintén 17.00 órakor a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán termében. A szerző köteteit (ITT és ITT) már blogunkon is ajánlottuk a Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium jóvoltából.

Március 20-án ismét a Nógrádi Múzeum és Galéria kér szót, hiszen Agócs Zoltán műveiből nyílik majd kiállítás.

Március 26-án (csütörtökön) a szavalóverseny országos elődöntőjén kívül ismét az Alapiskola Kármán termébe vehetjük az irányt, hiszen Böszörményi István jóvoltából Petőfi Sándorról szóló összeállítás hallható és látható majd 17.00 órai kezdettel.

Március 27-28-án egyébként Losoncon ismét húsvéti vásár várható a Köztársaság téren.

És ha a vége jó minden jó: március 28-án (szombaton) városunkba látogat Mikó István a Svejk vagyok című zenés előadással, amely 19.00 órától a B. S. Timrava Színházban tekinthető meg. Jegyek elővételben 7 euróért, a helyszínen pedig majd 9 euróért lesznek kaphatók. Érdemes lesz figyelni a blogot, hiszen szokás szerint játékot is hirdetünk majd a belépőjegyekért.

Úgy gondolom igazán nem panaszkodhatunk, gazdagra sikerült a márciusi program, most már csak rajtunk múlik, hogy ne maradjunk otthon.
Hogy egész biztosan mindig képben legyünk a losoncianziksz@gmail.com címről értesítések kérhetők a losonci kulturális rendezvényekről.

Kívánok mindenkinek kellemes tavaszi zsongást, találkozunk a rendezvényeken!

(a színessel jelölt szavakra kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése