2015. április 23., csütörtök

Könyvajánló 78

Kérem szépen, nem múlhat el hét könyvajánló nélkül, ma szeretném külön megköszönni Csák Évikének, hogy gondolt a blogra - ő már tudni fogja miért... Természetesen ezt a mai kötetet is a losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikváriumban kell keresni, csakúgy mint a jegyeket a vasárnapi előadásra.

Tessa Evelegh
Asztalvarázs
Szép terítékek és az asztaldíszítés fortélyai

Jószöveg Műhely Kiadó, 2005

Amikor barátokat vagy családtagokat hívunk vendégségbe, az öröm nagy része az előkészítésben, az  asztal széppé varázsolásában és az ízletes ételek elkészítésében rejlik.
Az alapvető kellékek - a textíliák, étkészletek, üvegáruk és evőeszközök - minden étkezésnél nélkülözhetetlenek, de még ugyanazokkal a darabokkal is lehet mindig másképp díszíteni asztalunkat. Ez a könyv csurig tele eredeti és szép ötletekkel, amelyek segítségével mindenki megteremtheti saját nagyszerű és teljesen egyedi asztaldíszítését. A könyv elsőként az asztaldíszítés hagyományos összetevőit - az evőeszközöket, étkészleteket, üvegeket, poharakat, textíliákat, gyertyákat, dekorációkat és bútorokat - mutatja be, és segít a megfelelő darabok kiválasztásában. Az album formatervezési tanácsadó résszel is szolgál, amely megkönnyíti azon elemek kiválasztását, amelyek leginkább illenek a stílusához. E könyv ötleteket ad az elemek elegyítéséhez, amivel minden egyes alkalommal más külsőt kölcsönözhet asztalának. Ezután 20, egy-egy adott téma köré rendezett csodálatos asztaldíszítést mutatunk be, amelyeket bárki elkészíthet, ha követi a gyakorlati tanácsokat és az egyes lépéseket bemutató fényképeket.

Szóval 160 oldalnyi fortély, a Phoenix Könyvesboltban mindössze 20 euróért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése