2015. április 12., vasárnap

Programajánló április 13-19.

Rohan az időőőő… Az ember azt se tudja mihez kapjon korábban, és akkor még ilyen kulturális izékkel is idegesítik, hogy író-olvasó találkozó meg hasonlók!

Tegnap amúgy remek hangulatban telt a költészet napi irodalmi délutánunk, hála a Szabó Gyula Emlékház háziasszonyának, Szabó Kingának, és a vendégeknek: Nagy Csilla irodalomtörténésznek, Szászi Zoltánnak és Mizser Attilának. Köszönjük az élményt!

Aki siet, az még ma (vasárnap) délután elérheti a Nógrádi Múzeum és Galéria kreatív alkotóműhelyének foglalkozását, amelynek a tavaszi szőnyeg címet adták. Továbbra is 1,50 euróért lehet ott délután 14.00 -17.00 óra között alkotni, barátkozni, jól érezni magunkat.

Különben április 13. és 29. között a Nógrádi Művelődési Központ is népi alkotóműhelyt hirdetett, erről pontosabb felvilágosítást a 0907 503 478 telefonszámon nyújtanak, a plakáttól nem lettem sokkal okosabb…

Losoncon a tegnapi irodalmi délutánnal különben véget ért a Kármán Napok rendezvénysorozata, ennek ellenére csütörtökön ismét a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán-termébe invitálunk mindenkit, hiszen április 16-án Aich Péter látogat el Losoncra, hogy 17.00 órától íróként találkozzon eddigi, és esetleges későbbi olvasóival is.

Április 17-én (pénteken) Rimaszombatba ugorhatunk el a Három Rózsa Kávéházba, ahol 15.00 órától Rimaszombat városának neves személyiségei a 17. sz. közepétől a 20. sz. elejéig című kiállítás megnyitója zajlik majd.

Szombaton aztán duhajkodunk egy kicsit, persze csak mértékkel. A helyszín ismét a Szabó Gyula Emlékház, a téma pedig a BOR. Konkrétan az egri borvidék borai a Tarján Borháznak és tulajdonosának, Telek Andrásnak, köszönhetően. A borkóstolóhoz rendhagyó módon egy kis irodalmi fűszerezést is nyújtunk, de tényleg csak mértékkel, nem kell megijedni, a hangsúly a nemes italokon lesz! Mivel ezeknek a kézműves boroknak ára van, így a rendezvény a 6,50 eurós belépőjegy megvásárlásához kötött, ezért cserébe borkóstolás, pogácsa, víz, sok-sok remek információ a borról Telek András előadásában, ill. pihenésképp egy kevés irodalom jár. Úgy vélem kár lenne április 18-án (szombaton) 17.00 óra után otthon maradni, hiszen ismét egy remek délutánnak nézünk elébe Szabó Gyula képei között. (Ja igen, közben megtekinthetjük a kiállítást is!). Jegyek a losoncianziksz@gmail.com címen foglalhatók előre, én meg keddig várom a JÁTÉK megfejtéseit!

Szintén szombaton, április 18-án Füleken a szép leányok kerülnek előtérbe, hiszen a Miss Fülek 2015 döntőjét rendezik 19.00 órától a VMK-ban. Sztárvendég a népszerű Peter Šrámek lesz.

Nagyjából ez a jövő heti programajánló, továbbra is várjuk a LOSONC, SZERETLEK! című vetélkedőre a játékos szellemű egyének és 3-tagú csapatok jelentkezését, csak bátran, csak bátran!

Mindenkinek kellemes tavaszi hetet kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése