2015. április 19., vasárnap

Programajánló április 20-26.

Tegnap egy fantasztikus borkóstoló zajlott a losonci Szabó Gyula Emlékházban, és a fantasztikus jelzőt egy csöppet sem érzem túlzásnak, hiszen a finom borok mellé Telek Andrásnak köszönhetően sok „boros tudományt” is kaptunk, remek volt a hangulat, való igaz, hogy a bor összehozza az embereket… Felvetődött egy Borklub létrehozásának a gondolata is, amint kikristályosodnak a dolgok, tudósítok róla itt is.

De lássuk, mit tartogat számunkra Losonc és környéke a következő napokban kulturális téren.

A hét elejére sehol semmi izgalmasat nem találtam, ellenben április 23-án csütörtökön a zenére helyeződik a fő hangsúly, hiszen a Szabó Gyula Emlékházban 16.00 órától kezdődik az egyházi zeneiskola TAVASZI KONCERTJE, mindenkit szeretettel várnak.

Aki ennél profibb zenei élményre vágyik, az szintén csütörtökön 18.00 órára menjen a B. S. Timrava Színházba, ott a Diabolské husle ad koncertet, belépőjegy 8 euróért vásárolható a MIC-ben és az Arany utcai CD-boltban.

Nagyon izgalmas program ígérkezik Füleken is, szintén április 23-án, de 17.00 órától vetítik a K2 Stúdió – Pavol Barabáš filmjét/filmjeit(?), valamint beszélgetés is lesz dr. Gaál Lajossal a Szlovákiai Barlangok Igazgatósága szakemberével. Mindez a Füleki Városi Könyvtárban a FÜLEKI FILMESTEK keretén belül.

Különben április 20. és 25. között tavaszi nagytakarítás zajlik majd városunkban is, amelybe mindenki bekapcsolódhat, szemeteszsákok, kesztyűk kérhetők a Városi Hivatal Környezetvédelmi Osztályán. Pénteken a délelőtti órákban pedig majd a Köztársaság téren mérik össze erejüket az iskolások az Öko-misszió program keretén belül. Takarítsunk!

Szombaton ismét a zenére helyeződik a hangsúly, hiszen április 25-én 16.00 órától a B. S. Timrava Színházban rendezik a „Losonci tavaszi ének” elnevezésű fesztivál első évfolyamát, melyen losonci, füleki és rimaszombati énekkarok lépnek majd fel.

Vasárnap pedig ismét a Szabó Gyula Emlékházba várunk mindenkit, hiszen április 26-án 16.00 órától Dráfi Mátyás Jászai-díjas, Érdemes művész az „Én csak egy magyar vagyok!” című zenés-irodalmi műsorával örvendezteti meg a losonciakat. Belépőjegy keddig itt a blogon is nyerhető, illetve egész héten megvásárolható a Phoenix Könyvesboltban, valamint majd kezdés előtt a helyszínen.

Továbbra is érvényes, hogy egyének és csapatok jelentkezését várjuk a Losonc, szeretlek! című vetélkedőnkbe. Aki kedvet érez az ilyenfajta szórakozáshoz, kérem még ezen a héten jelentkezzen, a májusi program már alakul, így esetleg a vetélkedőt is be tudjuk még illeszteni a műsortervbe.

Előzetesen már egy májusi programra is szeretném felhívni a figyelmet: 2015. május 8-án (pénteken) a Csemadok losonci alapszervezete kirándulást szervez Diósgyőr – Lillafüred – Edelény útvonalon, indulás reggel 7.00 órakor a Posta épületétől. Autóbuszköltség 13,00 euró, valamint kb. 2800 Ft belépődíj a diósgyőri várba, lillafüredi kisvasútra és az edelényi kastélyba. Jelentkezni Hahn Duray Évánál (0908 406 540) és Sólyom Évánál (0918 484 544) lehet április 30-ig, addig a részvételi díjat is be kell fizetni. Részletes információkkal is ők szolgálnak.

Kívánok mindenkinek kellemes hetet, kertészkedős, környezet-takarítós és kulturális élményeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése