2015. május 31., vasárnap

JÚNIUSI előzetes programajánló

Boldog gyermeknapot a kisebb és nagyobb gyerekeknek meg a felnőtteknek is, akik még mindig gyereknek érzik magukat…
Ma Losoncon a parkot elfoglalják a hupikék törpikék, a mesebeli erdőben játék különböző feladatokkal, kultúrműsor, tombola, eszem-iszom és egyéb meglepetések várják az érdeklődőket. A regisztrációs díj 1,50, de aki legalább 10 db műanyag kupakkal érkezik (PET palackról), annak 50 centet elengednek. Maga a műsor 12.00 órától kezdődik.

Szintén vasárnapi délutáni program az idei első CSIRIBIRI Játszóház, amely a hányatott sorsú Magyar Kulturális Központban 16.00 órától kezdődik. Mács Katalin népi játékokat tanít a gyermekeknek, Hajdók Hajnalka pedig a quilling – papírcsíkhajtogatás titkaiba avatja be az érdeklődőket. Mindenkit szeretettel várnak!

Június 1-én (hétfőn) ismét a Nógrádi Könyvtárba várják 17.00 órára mindazokat, akik szeretik a könyveket és olvasmányélményeiket megosztanák másokkal is. Az összejövetel egyik célja a magyar nyelven való beszélgetés, történetmesélés, felolvasás, az élő nyelv használata, gyakorlása. Másik célja a régi és új könyvekről, olvasási szokások változásairól való eszmecsere.

Június 3-án (szerdán) a füleki Városi Könyvtárba mindazokat, akiket érdekel „A nógrádi kőipar története”. Dr. Agócs Attila előadása 17.00 órától kezdődik.

Június 5-én szintén az olvasásra fókuszálnak, ezúttal reggel 9.00 órára várják a gyermekeket a B. S. Timrava Színházba, ahol a gyermekeknek olvasnak fel neves személyiségek az „Egész Szlovákia gyermekeknek olvas” (Celé Slovensko číta deťom) elnevezésű rendezvény keretén belül.

Június 6-án (szombaton) vezetett gyalogtúrára várják az érdeklődőket a Novohrad-Nógrád Geopark szervezői. A 15 km-es útvonal Kalondától Fülekig tart, jelentkezni június 4-ig lehet, részvételi díj felnőtteknek 3 euró, gyermekeknek 15 éves korig 1 euró.

Június 7-én (vasárnap) valószínűleg a túrázóknak is jól esik majd üldögélni egy kicsit, mondjuk a színházban. A losonci Kármán József Színház idei bemutatójának a címe Berlini liliom, az előadás 19.00 órától kezdődik a B. S. Timrava Színházban. Mivel a nézők is a színpadon foglalnak majd helyet, így érdemes időben érkezni és előre bebiztosítani a jegyet. Aki nem férne be a vasárnapi bemutatóra a 60 néző közé, az hétfőn és kedden is megtekintheti az előadást. Jegyek a Phoenix Könyvesboltban és a Városi Információs Központban kaphatók 5 euróért.

Aki komolyzenei koncertre vágyik, az utazzon el június 8-án Rimaszombatba, ahol az 1975-ben alakult Moyzes Kvartett zárja a Zenei Tavasz rendezvénysorozatot. A dolog érdekessége, hogy a 19.00 órától a Városi Művelődési Központ színháztermében megvalósuló koncert műsorát a nézők választhatják ki egy 40-es listából… Belépődíj 2 euró.

Rimaszombatban június 11-én (csütörtökön) nyílik 15.00 órától kiállítás a Három Rózsa Kávéházban. Három fiatal fotós, a füleki Micsuda András, a nagybalogi Kresnye András és a balogfalai Mihályi Szabolcs Nők a tájban című tematikus kiállítása július 24-ig tekinthető meg.

Június 12-én (pénteken) a Szabó Gyula Emlékházba várják mindazokat, akik szeretnének megemlékezni a művészről születésnapja alkalmából. A kultúrműsorral egybekötött megemlékezés 17.00 órától kezdődik, mindenkit szeretettel várnak!

Aki kórusművekre vágyik, az ne szalassza el június 13-án (szombaton) a VII. Nemzetközi melódiák szárnyán elnevezésű hangversenyt Füleken, a római katolikus templomban 18.00 órai kezdettel.

Június 19-én (pénteken) 17.30 órára várjuk a sörkedvelőket a Szabó Gyula Emlékházba, ahová a rozsnyói Kaltenecker Sörfőzde igazgatója is megérkezik, hogy bemutasson néhányat a sörfőzde kézműves söreiből. Hasonlóan az áprilisi borkóstolóhoz, itt is remek hangulat várható, kérdezni is lehet, jó söröket kóstolni is lehet, mindezt összesen 7 eurós belépődíj ellenében.

Június 26 – 28. között rendezik meg a XVI. Füleki Történelmi Várjátékokat. A háromnapos rendezvény keretén belül kiállítások, kézműves vásár, várjátékok, solymászok, íjászok, és sok egyéb várja az érdeklődőket, részletes műsor ITT olvasható.

Részemről ennyi a júniusi előzetes, a további rendezvényekről majd a rendszeres heti programajánlókban lehet tájékozódni. Természetesen továbbra is várom a műsortippeket, szívesen közzéteszem itt a blogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése