2015. május 10., vasárnap

Programajánló május 11-17.


Májusi eső aranyat ér! Reméljük, szombaton nem mossa majd el az idei első városnéző sétánkat, mellesleg ernyő alatt is lehet sétálni...

De nézzük, mit tartogat addig számunkra Losonc, meg a környéke.
Aki még nem látta, az május 25-ig megtekintheti a Nógrádi Múzeum és Galéria „Amikor elhallgattak a fegyverek” (Keď utíchli zbrane) című aktuális kiállítását.
 
Bach, Csajkovszkij és mások műveit szólaltatja meg május 12-én (kedden) 19.00 órától Rimaszombatban a 35. Zenei Tavasz vendége, Imrich Farkaš hegedűvirtuóz Štefan Ternocky zongorakíséretében. Belépődíj 2 euró. 

Két nappal később, május 14-én (csütörtökön) ismét Rimaszombatban operettek hallhatók az Interoperett budapesti művészei előadásában 19.00 órától a VMK-ban. Jegyek még holnap 10 euróért kaphatók a helyszínen és a Tompa Mihály Könyvesboltban, keddtől pedig 15 euróért vásárolhatók meg ugyanott.*

Pénteken délután a Szabó Gyula Emlékház várja 14.00 – 17.00 óra között a látogatóit, egyéb időpontokban telefonos egyeztetést követően. Jelenleg az állandó tárlaton kívül a Koszorúk és szárnyak című kiállítás tekinthető meg.

Amint azt már említettem, május 16-án (szombaton) délután 15.00 órakor ismét a losonci vasútállomás elé várunk minden érdeklődőt, hogy Puntigán József vezetésével járjunk egyet a PARKOK ÉS KASTÉLYOK elnevezésű városnéző séta keretén belül. Ez már a sokadik közös sétánk, aki nem tudja miről van szó ITT olvashat a tavaly novemberi sétánkról ITT az októberiről, de sétáltunk Gácson is Csontváry nyomában, vagy tavaly májusban a Szőlőhegyre és a Koháry völgybe.

Szombaton múzeumok éjszakája is lesz, változatlanul csak az alsósztregovai Madách-kastély programjáról tudok, ott 14.00 órától koncert, 18.00 órától a losonci Timrava színjátszó csoport adja elő Madáchról szóló irodalmi összeállítását.
 
Közben újabb titkok derültek ki a losonci magyar óvoda május 23-i műsoráról, ITT olvasható a program, biztos vagyok benne, hogy minden egykori és mai óvodás is jól fogja magát érezni EGYÜTT!
 
Erre a hétre ennyi programot sikerült csokorba szednem, továbbra is várom az egyes műsorokról az információkat, szívesen népszerűsítem itt a blogon.

Mindenkinek kellemes hetet kívánok, ha addig nem, szombaton a sétán találkozunk!
------------------
* frissítés 5.12: a program elmarad, bővebb infó ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése