2015. május 17., vasárnap

Programajánló május 18-24.

forrás
Kérem tisztelettel tegnap sétáltunk egy jó nagyot Losoncon, két fontos megállapítást is tettem: a Szilassy-kastély előtt az egyik platán lyukas szegény, a parkban pedig két őzike is van már… Városnéző séta állítólag lesz júniusban is, aki most nem jött el, az jövő hónapban pótolhatja.

No de lássuk mit tartogat nekünk a következő hét. Még messze vagyunk az uborkaszezontól, ennek ellenére nagyon gyér a kínálat.

Rimaszombatban május 18-án (hétfőn) 19.00 órától a Városi Művelődési Központ GAB-klubjában orosz melódiák hallhatóak a Pétervárról érkező Russkaja Trojka (Oľga Grudinina – operaénekes, Andrej Chabonen – gitárművész, Elena Vedayko – hegedűművész) előadásában. belépőjegyek elővételben 7 euróért, a koncert napján 10 euróért kaphatók.

Május 22-től Európai Geoparkok Hete a Novohrad-Nógrád Geoparkban, ennek örömére pénteken Lipovany – Romhánypuszta községben 10.00 órakor megnyitják a kilátótornyot, 12.00 órától hagyományos nógrádi ételeket lehet kóstolni, majd a délutáni órákban mindenféle fontos emberek megtárgyalják mit lehet kezdeni a vidék turisztikai fellendítése érdekében. Szombaton 7.00 – 14.30 óra között gyalogosan és kerékpárral lehet nekivágni a Déli turistaútvonalnak, Kalonda, Somoskő, Fülek, Ipolytarnóc, stb. érintésével. 14.30-kor a nyilvánosság számára is megnyitják a kilátótornyot, majd ezt követően mindenféle eszem-iszom, kultúrműsor, kiállítások és hasonlók várják az érdeklődőket. Bizonyára a Novohrad-Nógrád Geoparkban bővebb felvilágosítással is szolgálnak az eseményekről, részletes program a losonci helyi lap ITT letölthető 8-ik oldalán található.

Május 23-án ünnepli a Losonci Magyar Óvoda fennállásának 25-ik évfordulóját. Az ünnepi műsor 11.00 órakor kezdődik az Alapiskola Kármán-termében, ahol a „mindenkori óvodások” lépnek fel, értsd: huszonévesek, tizenévesek és a legkisebbek is.
12.00 órától kiállítás megnyitó az óvodában, ezt követően kézműves-foglalkozások, játékok, eszem-iszom, videó- és fényképnézegetés, emlékezés, nevetés… Mindenkit szeretettel várnak!

Miután az egykori óvodások megünnepelték amit kellett, délután átmehetnek Fülekre, ahol 15.00 órakor a Várudvar a III. Rock Majálisnak ad teret. Itt az esti Mobilmánia koncerten kívül (Vikidál Gyulával) 10 féle cseh sör és gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat, délután pedig már a különféle előzenekarok fellépése szórakoztatja a jelenlévőket. Jegyek 7 euróért kaphatók.

Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy június 7, 8 és 9-én a losonci Kármán József Színház új bemutatója lesz látható a B.S. Timrava Színházban. Jegyek már kaphatók, de még májusban itt a blogon is lesz játék belépőjegyekért. Addig is mindenki szíves figyelmébe ajánlom LÁNCREAKCIÓ című játékunkat, ahol a nyertes majd saját maga választhatja ki nyereményét a felajánlott 3 lehetőség közül. Május 22-ig várom a helyes megfejtéseket!

És természetesen továbbra is várom a különböző programokról szóló információkat, szívesen teret adok nekik itt a blogon. Mindenkinek kellemes hetet kívánok! Tessék otthonról kimozdulni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése