2015. június 22., hétfő

Láncreakció – júniusi forduló

Amint azt májusban ígértem, júniusban is folytatódik a LÁNCREAKCIÓ elnevezésű játékunk, amelynek lényege, hogy a losonci anziksz 3 blogpartnere felajánlásából választhatja majd ki az 1 nyertes a neki tetsző ajándékot.


Májusi nyertesünk Kovács Barbara volt és a PROVENCE ILLATA boltban vásárolta le a 10 euró értékű ajándékutalványát. A boltban nem csak kész ajándéktárgyak, hanem kreatív kellékek, alapanyagok is kaphatók, és kérésre festmény is rendelhető, bővebben a boltról ITT olvashatunk. Még több festmény ITT nézegethető és vásárolható.

PROVENCE ILLATA

A májusi forduló után tehát továbbra is megnyerhető egy váll- és hátmasszázsra jogosító ajándékutalvány Barta Majoros Kinga MASSZÁZSSZALONJA jóvoltából.
A masszázsokról, a különféle pakolásokról és a szalonról ITT olvasható mindenféle információ, a szalon saját szlovák nyelvű honlapja pedig ITT található, EZ pedig a közösségi oldala.

Masszázs továbbra is nyerhető!

Továbbra is játékban maradt az ALTERNATIVE Virágüzlet, ahol szintén egy 10 euró értékű, a boltban levásárolható ajándékutalvány nyerhető – amennyiben a nyertes ezt választja. Érdemes tudni, hogy nem csak cserepes és vágott virágok, hanem ajándéktárgyak, gyertyák, koszorúk, asztaldíszek, virágékszerek és sok egyéb kiegészítő is kapható, ill. rendelhető itt.
Az üzletről ITT írtam, EZ a saját szlovák nyelvű honlapja, ITT pedig a közösségi oldala.

Ki a virágot szereti...

A júniusi fordulóba harmadik blogpartnerként a WAU TAXI csatlakozik. A felajánlott nyeremény pedig egy ezüst kedvezménykártya, amely a használóját 12 %-os kedvezményre jogosítja fel. A WAU TAXI nonstop hívható, mégpedig a 0907 333 661  és a 0919 359 300 telefonszámokon, és a losonci kórházba igyekvők helyett állja a gépkocsival való behajtásért fizetendő díjat. Akkor is jó szolgálatot tesz, ha mondjuk az autót is el kell szállítani, mert a sofőrje megfeledkezett magáról és alkoholt ivott…
Honlapja ITT böngészhető, közösségi oldalához pedig ITT lehet csatlakozni.

A telefonszámot már mindenki beírta a mobiljába?

Júniusi fordulónkban is négy kérdésre kell a szokásos módon* beküldeni a helyes válaszok betűjelét, a határidő ezúttal június 27. (szombat) éjfél.

A kérdések:

1. Kezdjük egy kis helyesírással: melyik sorban vannak helyesen leírva a szavak?
a. menyasszony, mennyország, mennyezet
b. mennyasszony, menyország, menyezet
c. menyasszony, mennyország, menyezet

2. Egy évvel ezelőtt Gácsra kirándultunk Csontváry Kosztka Tivadar nyomában. Azt tudjuk, hogy a festőművész Gácson patikusként dolgozott, meg azt is, hogy 1919. június 20-án Budapesten gyakorlatilag éhen halt. És azt tudjuk hol született 1853. július 5-én?
a. Budapesten
b. Szerednyén a mai Ukrajna területén
c. Kisszebenben (Sabinov)

3. A múlt héten a losonci zsinagóga felújítása során egy időkapszulát találtak. Kinek a tervei alapján épült fel 1924-1926 között ez a neológ épület?
a. Wagner János
b. Baumhorn Lipót
c. Ybl Miklós

4. Június 29-én 17.00 órától a Nógrádi Könyvtárban Madách Imréről lesz szó. Az alsósztregovai Madách-kastélyt a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma kezeli. A környéken még egy múzeummal rendelkeznek, amely szintén a magyar irodalom egy jeles képviselőjéhez kapcsolódik. Hol található és kihez fűződik?
a. Szklabonyán és Mikszáth Kálmánhoz
b. Hanván és Tompa Mihályhoz
c. Zólyomban és Balassi Bálinthoz

Továbbra is érvényes, hogy érdemes minél több fordulóban bekapcsolódni a játékba, hiszen a játék legvégén különdíjat is kisorsolunk a legaktívabb játékosok között (akik helyes válaszokat küldenek be). Jó szórakozást!
A bordóval jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, érdemes kattintani!

* tehát e-mailben: losoncianziksz@gmail.com, vagy itt megjegyzésben vagy az fb-n üzenetben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése