2015. június 20., szombat

Maláta, komló, víz... és egyebek!

Amint tudjuk az alkohol kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság.


Tegnap a rozsnyói Kaltenecker Sörfőzde sörkóstolóján megtudhattuk, hogy a sörre ez fokozottan igaz, hiszen ez az évszázadok/ezredek/ óta ismert ital számos jótékony hatással rendelkezik. Többek között egy rakás B vitamint tartalmaz, antioxidánsokat, csökkenti a vesekő és érrendszeri problémák kockázatát. Természetesen csak a mértékkel fogyasztott alkohol! És ha már ennyi jótékony hatása van a sörnek, akkor az íze miatt sem kell kompromisszumokat kötni. A rozsnyói Kaltenecker kézműves sörei között szerintem mindenki megtalálja a neki tetszőt.

A sörfőzés is művészet... :-)

A losonci Szabó Gyula Emlékházba Kovács László, a cég igazgatója ezúttal 6 különböző sört hozott a kóstolásra, finomabbnál finomabbakat. Természetesen az érdeklődők az ízlelőbimbóik kényeztetése mellett a kíváncsiságukat is kielégíthették, hiszen rengeteg, ismétlem rengeteg információval lettünk gazdagabbak.

Szorgalmas töltögetők

A sörfőzés részletein túl a rozsnyói cégről, történetéről is sok mindent megtudhattunk, a lényeg, hogy szívvel-lélekkel végzett munkával a világ élvonalába is utat lehet találni, ezt bizonyítja a számos rangos elismerés és díj, amelyeket a cég a különböző söreivel elnyert.

A bajnok

Csak hogy borzoljam egy kicsit a kedélyeket: kóstoltunk Kras, Weizen, März, Ginger Symphony, Brokát, Chopper Ipa sört, ezek közül a Weizen most lett ezüstérmes a Chopper Ipa meg Grand Champion 2012 titulussal büszkélkedik.

Kis létszámban, de annál lelkesebben...

Mivel ezek főleg nyári sörök voltak, és a cég szezonális kínálatába a téli sörök is beletartoznak, már most megbeszéltük, hogy valamikor karácsony előtt egy újabb sörkóstolót tartunk Losoncon – szerintem az ajándékdobozos kivitel minden sörkedvelő szívét kellőképpen megdobogtatja.

Választék van bőven!

Aki most lemaradt, viszont felkeltette figyelmét a sörfőzde, annak szíves figyelmébe ajánlom a Kaltenecker rozsnyói üzemét, ahol előzetes időpont-egyeztetést követően bemutatják a sörfőzdét és söröket is lehet kóstolni, ill. diszkont árakon söröket is lehet vásárolni. A cég éttermében pedig enni is lehet.
Ja, és beszélnek magyarul!
(Szöveg: Éva, a fotókért köszönet Papp Sanyinak!)

És érdemes a színessel jelölt szavakra kattintani, ott még több tudnivaló olvasható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése