2015. június 14., vasárnap

Programajánló június 15-21.


Június közepe igazán forróra sikeredett, Komáromban a Jókai Napokon sem fáztak a losonci Kármán József Színház tagjai, verejtékes munkájukat a zsűri összesen 5 (öt) díjjal jutalmazta. Még egyszer óriási gratula!

A legjobb ezeket a kánikulai napokat vízparton, illetve vízben átvészelni, Losoncon már működik a városi strand, ill. Kurincon is elindult a strandszezon, ráadásul oda kisvonattal szállítják Rimaszombatból a strandolni vágyókat…

Losoncon erre a hétre nem sok rendezvényt találtam: a Nógrádi Múzeum és Galériában csütörtökön, június 18-án új kiállítást nyitnak, ezúttal Palo Macho üvegtárgyait csodálhatjuk majd meg. A fény szolgálatában (V službách svetla) című kiállítás megnyitója 16.30-kor várható, és augusztus 2-ig tekinthető majd meg.

Ugyanaznap, de 9.00 -15.00 óra között valószínűleg megnövekszik a gyereksereg a Nógrádi Könyvtár környékén, ott ugyanis Gyermek Olvasómaratont tartanak. Immár nyolcadik éve próbálják ilyen módon népszerűsíteni az olvasást a gyermekek körében, a 6 órás nyilvános olvasásba tavaly összesen 37 064 gyerkőc kapcsolódott be Szlovákia-szerte. Idén remélik, hogy sikerül megdönteni ezt a rekordot.

Ha péntek, akkor irány a Szabó Gyula Emlékház, ezúttal ez kétszeresen is igaz, hiszen június 19-én 17.30 órától SÖRKÓSTOLÓT tartunk ott: a rozsnyói Kaltenecker Sörfőzde kézműves söreit mutatja be a cég igazgatója. Aki nem ismeri a márkát, és szeretne többet megtudni a sörfőzdéről, annak figyelmébe ajánlom EZT A CIKKET.
Jegyek 7 euróért majd a helyszínen válthatók, de szeretnék mindenkit megkérni, hogy részvételét előre jelezze a losoncianziksz@gmail.com címen, vagy a blog fb oldalán üzenetben. (Nem úri huncutság részünkről ez a kérés: nem árt tudni, hogy 20 vagy 50 személy részére hozzanak sört Rozsnyóról, a többi apróságról már nem is beszélve!) Köszönöm!

Természetesen továbbra is várom a programtippeket, hamarosan itt a blogon újra játék, a láncreakció júniusi fordulója következik, jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése