2015. július 12., vasárnap

Programajánló július 13-19.

forrás
Kérem szépen, aki eddig még nem vette volna észre: július közepénél tartunk, nyár van, vakáció, a lazítás, táborozások, kirándulások, nyaralás, új élmények megszerzésének ideje!
Például ma délután a gyermekek szerezhetnek egészen új élményeket a parkban, hiszen 16.00 órától meseszínház várja őket a ligeti kerti pavilonban, a mini állatkertbe pedig új lakó – láma érkezik!

Mivel rendezvényekből erre a hétre egy picivel kevesebb jut, lássuk hol milyen kiállítással várják az érdeklődőket.
Elsőként a Nógrádi Könyvtár szlovák nyelvű szakirodalom részlegének galériájában található kiállításra szeretném felhívni a figyelmet, Richard Straka több évtizede aláírásokat gyűjt, nem is akárkiktől, nos ennek a majd 3000 aláírást tartalmazó gyűjteménynek a színe-java van kiállítva augusztus 31-ig a könyvtárban (bejárat az udvar felől).

Bizonyára többeket érdekel mi lesz a sorsa a losonci J. Hus utcának és az apátfalusi városrész központjának; a város fiatal építészhallgatókat szólított meg, így az ő munkáikból készített kiállítás a városháza házasságkötő termének előcsarnokában tekinthető meg szintén augusztus 31-ig.

Hogy a szomszédba is kitekintsünk egy picit: Rimaszombatban Antik kalamárisok nyomába szegődtek, így a Gömör-Kishonti Múzeumban például Tompa Mihály kalamárisa is megtekinthető egészen október 30-ig.

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a losonci Nógrádi Múzeum és Galéria sem, ahol az állandó tárlaton kívül Pavol Macho üvegművész a Fény szolgálatában című tárlata tekinthető meg augusztus 2-ig.

Ha péntek, akkor Szabó Gyula Emlékház: a Koszorúk és szárnyak című kiállítás illetve a művész emlékszobái és a benne lévő állandó tárlat továbbra is várja az érdeklődőket, péntekenként 14.00 – 17.00 óra között, egyéb időpontban telefonos előzetes egyeztetés alapján.

Szombaton, július 18-án érdemes lesz ellátogatni Hollandiába, pontosabban Maastrichtba. Mindez összesen 12 euróba kerül, cserébe csak a losonci Apolló Moziba kell elmenni 20.00 órára, ahol André Rieu koncertjét közvetítik élőben.

Szintén mozi, csak a szabad ég alatt, szombaton egy picivel később, 21.30 órakor kezdődik. A ligeti kertmoziban Dušan Hanák Rózsaszín álmok (Ružové sny) című 1976-ban készült klasszikusát vetítik (ingyen). Főszereplői az akkor még főiskolás Juraj Nvota és az azóta népszerű énekes-zenész Iva Bittová, de feltűnik a filmben Věra Bílá is. Kár lenne kihagyni!

Ennyi az e heti menü, természetesen továbbra is várom a műsortippeket. A héten folytatjuk LÁNCREAKCIÓ című játékunkat, érdemes lesz figyelni a blogot, hiszen hamarosan bemutatom új blogpartnerünket is!
Kellemes hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése