2015. augusztus 16., vasárnap

Programajánló augusztus 17-23.

forrás
Aki a meleget szereti, idén igazán nem panaszkodhat, sőt, most már az se panaszkodjon, aki nem szereti, elvégre jön az esőkkel tarkított lehűlés.

Ma viszont még a rimaszombatiak imádkoznak a kellemes időért, hiszen ma délután 17.00 órakor nyitja kapuit az idei AugusztusFeszt az ottani amfiteátrumban, a plakát szerint fellép Zoltán Erika, Charley és a Hooligans. Belépőjegy a helyszínen 10 € (6-14 éves korig 5 €, 6 éven aluli gyermekek számára ingyenes).

Hasonlóan a zene jegyében telik a fülekiek vasárnap estéje is, hiszen 19.00 órától a Budapest Bár ad a vár udvarán koncertet, belépőjegy szintén 10 euróért kapható.

Változatlanul csak javasolni tudom a galériák és múzeumok meglátogatását, akár meleg van, akár hideg, a Nógrádi Múzeum és Galériában szeptember 20-ig tekinthető meg a XXVII. Nemzetközi Kerámia Szimpózium során született művek kiállítása, és aki még nem látta Szabó Gyula Koszorúk és szárnyak című tárlatát, az keresse fel a művész egykori lakóhelyéből kialakított Emlékházat, szeptemberben ott is új kiállítás nyílik majd.

Mivel Losoncon a hónap végén tartják majd a 4 napos eszem-iszommal, zenével, vásárral, egyebekkel megspékelt óriásbulit, ezen a héten alig lesz valami említésre méltó esemény a városban. Ennek ellenére 2 mozifilmre is szeretném felhívni a figyelmet, az egyiket az Apolló Moziban csütörtöktől vasárnapig vetítik és a losonci Miro Drobný a rendezője, a címe pedig Rytmus sídliskový sen („Lakótelepi álom”). Augusztus 20-án a film bemutatója 17.00 órakor kezdődik, a többi napokon 19.30-tól látható.

A másik filmet a ligeti kerti moziban vetítik majd augusztus 22-én szombaton este 21.00 órától címe Proč? (Miért?) és egy valós történeten alapul: a 80-as években a drukkerek szétvertek egy egész vonatot és félelemben tartották az utasokat és a vonat személyzetét. És sajnos még ma is aktuális. A filmvetítésre a belépés ingyenes.

Vasárnap augusztus 23-án a losonci tónál reggel 8.30-tól kutyakiállítást rendeznek, akinek mindez kevés lenne az nyugodtan elugorhat a losonci kutyamenhelyre is, ott lehet kutyát sétáltatni, kiskutyákat simogatni és természetesen mindenféle segítséget szívesen vesznek.

Nagyjából ennyi a heti ajánlatom, a losonciak gyűjtsenek erőt a városnapokra, a blog olvasói ne felejtsenek el játszani a LÁNCREAKCIÓ játékunk augusztusi fordulójában is. Szeptemberben beindul az élet a magyar rendezvények terén is, mindenféle izgalmas dolog vár majd ránk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése