2015. augusztus 23., vasárnap

Programajánló augusztus 24-30.

forrás
Igen, a vakáció visszavonhatatlanul a végéhez közeledik, a gyerkőcök hamarosan ismét az iskolákban töltik majd a napjaikat, addig azonban még annyi minden történik és történhet!
Kalandra fel!

Augusztus 25-én (kedden) délután 16.00 órától a szervezők reményei szerint elárasztják a szappanbuborékok Szlovákia több városának utcáit is, ebből persze Losonc sem maradhat ki, csak itt a helyszín a losonci park lesz. Mindenki, aki kedvet érez, az buborékfúvóval felszerelkezve adja át magát a gyermeki élvezeteknek! Bővebben ITT olvashatunk a rendezvényről.

És ha augusztus, akkor nem maradhat el a Nógrádi Vásár sem, amely köré a szervezők több napig tartó rendezvényfolyamot álmodtak meg, immár negyedik éve. 1989 előtt a Nógrádi Vásár mindazoknak az áruknak a beszerző helye volt, amelyhez különben csak „pult alatt” lehetett hozzájutni, emlékszem milyen fantasztikus érzés volt gyerekkoromban a legnagyobb nyári hőségben télikabátot próbálgatni, mert „most van választék, most kell venni”…
Azóta a vásár választéka átment bóvliba, kivételt az egy-két kézműves képez, ennek ellenére a vásár óriási tömegeket mozgat meg napjainkban is.
Idén már augusztus 26-án, szerdán délután megnyitják a több mint 60 féle sört és mindenféle étkeket kínáló sörsátrakat, a nulladik napon este 10-ig hangolódhatunk a téren, zene és egyéb program nélkül.

Csütörtökön, augusztus 27-én aztán kezdetét veszi a hivatalos műsor, pontosabban a REVIVAL ROCK NIGHT, benne KISS, ELÁN és LED ZEPPELIN slágerek előadói.

Pénteken már a délelőtti órákban fúvószene hangjai mellett költhetjük a pénzünket, egyebek mellett a TRADITIONAL DIXIE STOMPERS szolgáltatja az örökzöld dallamokat.
Délután a város vezetése díjazza mindazoknak a munkáját, akik az elmúlt években sokat tettek a városért és még nem kaptak ezért elismerést…
Este a losonci születésű Rony Janeček hozza el megmutatni jelenlegi együttesét Prágából, nevük JOHN WOLFHOOKER 19.00 órától játszanak a rendezvény fő színpadán.
Utánuk az immáron klasszikusnak számító VIDIEK együttes következik, van-e ember, aki nem tudja felidézni egyetlen slágerük címét sem?

Pénteken és szombaton a Városháza mellett MESEPÓDIUM! A mesesátorban egész sor színházi előadás a kicsiknek, lesznek bohócok, meseolvasás a sok-sok meseelőadáson kívül, ráadásul a belépés ingyenes.

Szombaton babgulyásfőző versenyt rendeznek, majd 14.00 órától az egész Szlovákiából érkező fodrászok megpróbálnak egy új rekordot felállítani azzal, hogy egy időben fognak sokan egyszerre hajat fodrászolni.
17.00 órakor a Kubinyi téren gyülekező gépkocsi veteránok indulnak el a városon keresztül valamerre, amúgy érdemes lesz kinézni a Kubinyi térre, hiszen közben a MR. PSYCHO & THE DARK ANGELS koncertezik ott.
A szombati nap zenei kínálatát ŠTEFAN "PIŠTA" BARTUŠ dzsesszprojektje fűszerezi, előtte a salgótarjáni ÜRGE JAZZ BAND hevíti a hangulatot, este aztán buli minden irányból – két kamion és egy nagy sátor - lesz BRAZIL SZAMBA SHOW, egy rakás DJ és mindenféle zene, a téren és környéken lakók már remélem beszerezték a füldugóikat a nyugodt alvásuk érdekében. Vagy ki kell menni bulizni, és akkor nincs gond…

Vasárnap kicsit nyugodtabb hangulatban folytatódik a losonci őrület, hiszen a hagyományokhoz híven középkori napot tartanak a ligetben, hagyományőrző csoportok fellépései, középkori zene, ételek, harcok és egyebek. A napot, és magát a rendezvénysorozatot is, az esti tűzijáték zárja majd.
(A városnapok részletes műsora ITT bogarászható.)

Kívánom mindenkinek, hogy élje át épségben egészségben az utolsó augusztusi hetet, közben ne felejtse el beküldeni LÁNCREAKCIÓ játékunk helyes megfejtését, hiszen változatlanul 3 érdekes nyeremény közül választhatja majd ki a nyertes a neki legjobban tetszőt.
Jó bulizást!

(a színessel jelölt szavakra kattintva további információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése