2015. szeptember 24., csütörtök

Borkóstoló - olaszrizling októberben

Tavasszal a Szabó Gyula Emlékházban BORKÓSTOLÓT tartottunk, ahová a salgótarjáni Tarján Borház tulajdonosa, Telek András szállította a borokat és a szaktudását.

Kattintással nagyítható a BORIVÓK TÍZPARANCSOLATA

Az akkor összegyűlt társaság olyan jól érezte magát, hogy egyből felmerült egy BORKLUB megalapításának a gondolata. Ennek rendkívül meg is örültünk Andrással, mivel szeretnénk ezeket az összejöveteleket rendszeressé tenni, és a salgótarjáni mintára afféle borkurzust tartani. Hiszen a bor nem csak ízlelőbimbóinkra hat, hanem a közösséget is összekovácsolja, aztán egyáltalán nem árt, ha a borkedvelő közösség tudja milyen bort iszik, az hol és hogyan készül, és egyéb fontos dolgokat...


Magyarországon a borászok az októbert az olaszrizlingnek szentelték. Ennek jegyében mi is különböző olaszrizlinget kóstolunk majd október 9-én ismét a Szabó Gyula Emlékházban 18.00 órai kezdettel. Belépőjegyek ezúttal 10 eurós egységáron válthatók, ebben a borokon kívül a legutóbb nagy népszerűségnek örvendő pogácsa is benne foglaltatik, borszakértőnk szaktudásával és magyarázatával egyetemben.
Kérek szépen minden érdeklődőt, helyfoglalási szándékát előre jelezze, ez alapján rendezzük be a termet, és biztosítjuk a megfelelő számú poharat és egyebeket. Jegyek a losoncianziksz@gmail.com e-mail címen, vagy a blog közösségi oldalán igényelhetők.

Másnap, október 10-én Budapesten Nagy Olaszrizling Kóstoló zajlik, ahol 50-60 pincészet rizlingjei kóstolhatók meg. A Tarján Borház Salgótarjánból készül erre a rendezvényre 8-10 fővel, további érdeklődőket is szívesen lát. Jegyek elővételben 7900 Ft-ért, a helyszínen 10900 Ft-ért válthatók, aki jó társaságba szeretne keveredni, az vagy a fenti elérhetőségeken, vagy közvetlenül a Tarján Borház tulajdonosánál biztosíthatja részvételét (elérhetőség ITT található).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése