2015. szeptember 26., szombat

PHOENIX játék - eredmény

A blog statisztikáján megmutatkozó érdeklődés ellenére csak hárman vették a fáradságot, hogy megszámolják az eddigi 99 könyvajánlónkban felsorakoztatott könyveket, annak ellenére, hogy a PHOENIX Könyvesbolt és Antikvárium növelte is a nyereményt, hiszen a felajánlott póló, könyvjelző és hűtőmágnes mellé Farkas Ottó: El Innen! című kötete is megnyerhető lett.

A nyeremény egyik része

Ráadásul a feladat a számoláson kívül megfontolt mérlegelést is igényelt, hiszen a TARTALOMJEGYZÉKBE rendezett ajánlók között CD és asztali naptár is szerepelt - ami ugye nem könyv.
Ennek megfelelően következzék most a végeredmény levezetése: 99 könyvajánlóból kivonjuk a 2 nem könyv jellegű ajánlatot (a 16. számú CD és 63. számú asztali naptár), megkapjuk a 97-es számot. Ehhez hozzáadjuk a dupla ajánlatok számát (két könyvet ajánlottunk a 3, 60, 61, 62 számú könyvajánlókban), ami ugye 4, tehát összesen 101 könyvet ajánlottunk. További kérdést vet fel, hogy a többkötetes címeket egy vagy több könyvnek számoljuk - nos, mivel ezt tényleg nem kötöttük ki az elején, így a több kötetet is beleszámítva a 110-es számot kapjuk meg (a 11. sz. ajánlat kilenc kötetes, a 18. sz. ajánlat meg kettő).
Tehát a 101 és a 110-es szám is elfogadható végeredménynek.


Ehhez képest e-mailben 108 és 112 is érkezett végeredményként, ezeket sajnos nem tudom figyelembe venni. Mindezek után sorsolni sem kellett, mivel csak egyetlen helyes válasz érkezett, a nyertes tehát:
Benedek Viktória, aki a 101-es számot írta meg és le is vezette, hogy jutott el hozzá.
Viktória gratulálok, kérlek fáradj el az új helyre költözött Phoenix Könyvesbolt és Antikváriumba (Vajansky utca 6.), ott vár a nyereményed!
Másik két játékosunknak is köszönöm, hogy időt szántak a játékra, amely kicsit becsapós volt, de néha ilyen is kell...

Itt szeretném még felhívni a figyelmet arra, hogy LÁNCREAKCIÓ című játékunk szeptemberi fordulójának beküldési határideje szeptember 27. (vasárnap) éjfél, tehát még senki sem maradt le semmiről!

(változatlanul érvényes, hogy érdemes a színessel jelölt szavakra kattintani, ott további oldalak nyílnak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése