2015. szeptember 13., vasárnap

Programajánló szeptember 14-20.

Ha hihetünk az előrejelzéseknek a héten kellemes hőmérsékletekben és napsütésben lesz részünk, hogy ez a most következő pár nap még kellemesebben teljen, csokorba gyűjtöttem a környék kulturális programjait.

Rimaszombatban felbuzdulva az Augusztusfeszt sikerén, szeptember 14-én (hétfőn) Szeptemberfesztet tartanak, ahová a rendkívül népszerű Kis Grófo, Tabáni István, Janicsák Veca és a Republic látogat el. Kapunyitás 16.00 órától, részletesebb információk ITT olvashatók.

Akik nem voltak restek, és időben jelentkeztek, azok kedden, szeptember 15-én a losonci Csemadokkal Hatvanba és Budapestre kirándulhatnak, és megnézhetik (többek között) a Csontváry képeket egy helyen…

Szeptember 16-án, vagyis az államünnepet követő szerdán egy szlovák nyelvű színházi előadás tekinthető meg a B. S. Timrava Színházban 19.00 órai kezdettel, Miro Gavran rendkívül népszerű darabjában ismert szlovák színésznők mutatják be a női lélek mélységeit. A Všetko o ženách (Mindent a nőkről) című előadásra 9 euróért válthatunk belépőjegyet.

Ne feledjük el, hogy munkanapokon a losonci Városháza házasságkötő termének előcsarnokában régi képeslapok kiállítását tekinthetjük meg szeptember 30-ig.

Szeptember 19-én (szombaton) sétálni kell menni, nincs mese. Délelőtt a losonci tónál a nordic walking néven ismert sport szerelmesei különböző kategóriákba sorolva mérhetik össze „erejüket” a különböző távolságok megtételekor. A részvétel ingyenes, a szervezők némi frissítővel is szolgálnak, szükség esetén nordic walking botok is kölcsönözhetők.

Szombaton délután pedig az „Anziksz élőben” sikeres sorozatunk folytatódik, ezúttal Böszörményi István nyugalmazott gimnáziumi tanár, helytörténész vezeti körbe az érdeklődőket Losonc utcáin A szecesszió nyomában. A séta 14.30 órakor kezdődik, a Vasúti utca és Masaryk utca sarkán a bank előtt találkozunk, a részvétel ingyenes.

Vasárnap, szeptember 20-án az Európai Mobilitás Hetén belül a losonci Masaryk utcát szeretnék „autómentesíteni”, 9.00 – 16.00 óra között számos rendezvényt ígérnek a szervezők, pl. kerékpár és inline verseny, közlekedési pálya gyermekeknek, tanácsadás, sportklubok bemutatkozása és egyebek. Ráadásul szeptember 20-án és 22-én a városi tömegközlekedés ingyenes lesz – ez áll a plakáton, de ajánlott erről pontosabb információkat is beszerezni…

Szintén vasárnap, délután 15.00 órától a közeli Pincen a Kassai Thália Színház Liliom című előadását tekinthetik meg az érdeklődők (nem összekeverni a Liliomfival!). A címszerepet a TV-sorozatból (is) ismert Nádasdi Péter játssza, a darab ismertetője és videó-előzetese ITT olvasható és tekinthető meg.

Természetesen szeptemberben is folytatódik LÁNCREAKCIÓ című játékunk, érdemes lesz figyelni a blogot!
Kívánok mindenkinek kellemesen nyárias őszi napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése