2015. október 7., szerda

Könyvajánló 101

Pezseg az élet a Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium, no meg a Könyvudvar és Galéria háza táján a Vajansky utca 6-os szám alatt, hiszen már most szombaton délután 15.00 órától Sári László látogat el közénk és mutatja be könyveit a TIBETI DÉLUTÁN  keretén belül.
Blogunkon már ajánlottuk Hidasi József kötetét, a Losonctól- Losoncig címűt. A szerző a város szülötte,  Buenos Aires és Svájc után jelenleg Németországban él. Legújabb kötetének borítójáról is az egykori losonci városkép köszön vissza...

Hidasi József
A múlt mindig előre vetíti árnyát 
Egy élet a végítélet után a Vörös Csillag korában 1945-1956

Gabriele Schäfer Verlag, 2015

Hidasi József első életrajzi kötete "Losonctól-Losoncig" címmel 2008-ban jelent meg a Múlt és Jövő kiadó gondozásában. Német nyelvű változata: "Der weite Weg zum Überleben" címmel a Gabriele Schäfer Verlag-nál Németországban 2009-ben került kiadásra.
A regényszerűen feldolgozott biográfiák második kötete a fent említett címmel napra pontos folytatása az elsőnek.
Összegezve: egy ritka II. Világháború utáni kortörténeti beszámolóról van szó, amelynek következményeire - egyéni szemmel nézve is - a múlt mindig előrevetíti árnyát.

Ezt a könyvet is a Phoenix Könyvesboltban kell keresni Losoncon, ára 14 euró.

(A könyvajánlók TARTALOMJEGYZÉKÉBE - a blog jobb oldalsó sávjában megtalálható - fokozatosan bekerülnek majd az új ajánlatok is, nem ígérem, hogy azonnal, de igyekezni fogok...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése