2015. október 25., vasárnap

Programajánló október 26.- nov. 1.

Kellemes 25 órás vasárnapot mindenkinek! Hogy ne teljen haszontalanul az „ajándékba kapott” mai plusz egy óra, érdemes lesz délután kimozdulni egy kicsit, például a 14.30 órakor kezdődő városnéző séta keretén belül, amely ezúttal a templomokat veszi górcső alá (aztán a református templom tornyából a várost).


Aki ma inkább színházba menne, az ugorjon el este Fülekre, ahol Koltai Róbert főszereplésével látható a Zenthe Ferenc Színház produkciója, Moliere: Képzelt beteg című műve. Kezdés 18.00 órakor.

És ha már a héten bárki Füleken jár, ne felejtsen el bekukkantani a Városi Honismereti Múzeum galériájába, ahol a losonci születésű Mihalides Tímea „Életképek” című kiállítását tekintheti meg.

Rimaszombatban is kellemesen indul a hét, hiszen mindjárt október 26-án (hétfőn) ismert filmzenéket játszik zongorán Richard Rikkon 19.00 órától a Városi Művelődési Központban. Belépődíj kezdés előtt a helyszínen 13 euróért kapható.

És ha valaki szereti Bartókot, az szintén Rimaszombatban október 28-án hallgathatja meg 17.30 órától a helyi Csemadok szervezésében a zeneszerzőnek szentelt emlékműsort, amelyben a környék apraja-nagyja fellép.

Losoncon október 28-ától (szerdától) egészen november 11-ig csodálhatók meg a Nógrádi Könyvtárban azok a naptárak, amelyek a Szlovákia legszebb naptára elnevezésű megmérettetésben bekerültek a legszebb naptárak közé.

Október 29-én (csütörtökön) a Nógrádi Múzeumba és Galériába lesz érdemes elsétálni, ahol 16.00 órától a Nógrád kincsei 1955-2015 című kiállítás megnyitóját tartják a Dezider Axman és a Cimbal Trió közreműködésével.

Pénteken, október 30-án pedig 18.00 órára a Phoenix Galéria várja mindazokat, akik kíváncsiak a FIATAL ALKOTÓK műveire, konkrétan Gužák Klaudia festményeire, Csillag Lajos fényképeire és Nagy Hajnal Csilla dalaira.

Másnap, október 31-én főleg a fiatalokat várja a Slimák (Csiga) nevű szórakozóhely, ahol ezúttal a Mr. Psycho & The Dark Angels szolgáltatja a megfelelő életérzéshez szükséges rockandrollt.

Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a novemberi műsor már letölthető a blog jobb oldalsó sávjából, és arra is, hogy éppen zajlik a LÁNCREAKCIÓ játékunk utolsó fordulója, ezúttal 2 nyertes is lesz, sőt a különdíjakat is kisorsoljuk!

Kellemes októberi hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése