2016. augusztus 4., csütörtök

ÉLÉS-TÁR: Tejfölös gombapörkölt

Kérem szépen április óta "nem ettünk" itt a blogon, éppen ideje, hogy ismét foglalkozzunk egy picurkát az ÉLÉS-TÁR rovatunkkal is.
Ezúttal Csák Évitől érkezett egy ínycsiklandozó recept, ráadásul egyszerű és nagyszerű, dúl a gombaszezon, érik a paradicsom, virágzik a borsikafű...

Szóval a recept, továbbítom ahogy kaptam:

Gombapöri

Hozzávalók:

1 duplamarék megtisztított, leforrázott erdei gomba
1 jó nagy vöröshagyma
1 jó nagy paradicsom
1 pohár savanyú tejföl (175 ml)
1 kanál disznózsír, vagy más zsiradék
só, csombor, színes bors ízlés szerint.


A hagymát a zsíron megdinszteljük,
 

hozzáadjuk a meghámozott és felvagdosott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk.


Amikor már a paradicsom is megpuhult, beleszórjuk a leforrázott erdei gombát és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.


Hozzáadjuk a felvágott csombort (tájainkon borsikafűnek is nevezik, szlovákul "saturejka"). 
Jól átkeverjük és még további 3 percig dunsztoljuk, majd belekanalazzuk a tejfölt, így még fedő alatt bugyogtatjuk kb. 3-4 percig és kész.


Kenyérrel, nokedlivel, tésztával, knédlivel, vagy csak úgy csupaszon is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
 

Ha valaki még nem ismerné a kedvenc fűszernövényemet, a borsikafüvet, azt is lefényképeztem :-)

Szöveg és fotók: Csák Éva

Ha bárki kedvet kapott ahhoz, hogy receptjét hasonló módon, fotókkal ellátva megossza velünk, az ne fogja vissza magát, főzzön, süssön, fotózzon, írjon, és küldje el a losoncianziksz@gmail.com e-mail címre. Köszönettel vesszük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése