2016. november 27., vasárnap

Programajánló november 28.- december 4.

Ugyan már nem sok nap van hátra novemberből, de a havi előzetes programajánló még picit várat magára. Ne siettessük az időt, még az év tizenegyedik hónapjának utolsó napjaira is bőven akad hallgatni- és látnivaló.


Még ma, november 27-én (vasárnap) délután vár ránk idei utolsó városnéző sétánk, amely során Puntigán József vezetésével rejtett titkok nyomába indulunk. Találkozunk délután 14.00 órakor a felújított városházánál a Kubinyi tér felőli oldalon. 


November 28-án (hétfőn) Füleken 17.00 órakor Böszörményi István tart előadást Mocsáry Lajosról 17.00 órai kezdettel a Magyar Közösségi Házban,  a politikus és író születésének 190-ik és halálának 100-ik évfordulója alkalmából.

Rimaszombatban ugyanaznap Koncz Zsuzsa ad koncertet 19.00 órától a Városi Művelődési Központban. Jegyekről a 04756 - 21 550 /108 melléken érdemes érdeklődni, egyébként 23 és 20 euróért árulják.


November 29-én (kedden) Losoncon egy érdekes színházi esemény vár ránk 18.00 órától a B. S. Timrava Színházban: Marian Lacko Žobráci (Koldusok) címmel, Vlado Sadílek pedig Bláznove zápisky (Egy őrült naplója) címmel egy-egy monodrámában lépnek színpadra. Ezeket a produkciókat összesen 2 euró fejében tekinthetjük meg.


Aki a fenti szlovák nyelvű produkciókra nem kíváncsi, az szintén kedden 18.00 órára elmehet Rimaszombatba, ahol Ilma Rakusa írónővel Juhász Katalin beszélget a Három Rózsa Kávéházban.

Másnap, vagyis november 30-án (szerdán) Ilma Rakusa Füleken lesz meghallgatható a VMK-ban 17.00 órától, ezúttal Juhász Dósa János lesz a beszélgetőtársa.


Csütörtökön a kisgyermekes szülőket és apróságaikat várják sok szeretettel a Nógrádi Könyvtár gyermekrészlegére (belépés az udvar felől), ahol konkrétan december 1-én 10.30 órától Zupko Mária logopédussal találkozhatnak és cserélhetnek eszmét.


December 3-án (szombaton) ismét a Novohrad-Nógrád Geoparkkal kelhetnek útra az érdeklődők, ezúttal a Fülek - Eresztvény - Medvesi kőbányák - Salgóbánya - Salgó vára – Fülek útvonalon. Reggel fél kilenckor van az indulás a füleki Városi Művelődési Központ elől, azonban a túrára előzetes jelentkezés szükséges. Jelentkezni a plakáton feltüntetett elérhetőségeken november 30-ig lehet, egyébként a felnőttek 4 euróért, a 15 év alatti gyermekek fejenként 2 euróért túrázhatnak Drexler Szilárd vezetésével.


Aki még mindig nem látta a losonci Kármán József Színház idei produkcióját, a Medúza-főt, az szombaton Fülekpüspökiben ezt a hiányosságát bepótolhatja, ugyanis 18.00 órakor ott látható majd ez az előadás.



Mellesleg november 26-tól egészen nov. 30-ig vetítik a Galéria üzletközpont Kino Star mozijábanTenkrát v raji című produkciót, amelynek igaz történet az alapja, és amelyben a füleki Kerekes Vica is játszik. Kezdés 19.40 órakor a belépőjegy ha jól tudom 4,90 euróba kerül.


És természetesen meg kell említenem a december 10-ére szombatra tervezett ADVENTI FORGATAGOT is, amely délelőtt 10.00 órakor kezdődik a Kármán József Alapiskola termeiben és udvarán. A gazdag műsor mellett mindenkit karácsonyi punccsal és káposztalevessel várnak a szervezők, cserébe idén se feledjünk összecsomagolni egy cipősdoboznyi ajándékot a kárpátaljai gyermekeknek (előtte olvassuk el a tudnivalókat!), illetve ha akadnak megunt könyveink, egyéb tárgyaink, hozzuk el azokat és próbáljuk elcserélni vagy eladni a karácsonyi börzén / nagy karácsonyi csereberén. Amennyiben kézműveskedünk, és van eladó termékünk, azt se felejtsük otthon!

A héten indul a blog karácsonyi játéka is, érdemes lesz figyelni a posztokat! Mellesleg aki fent van a facebookon, az jól teszi ha lájkolja az oldalt, így olyan információkhoz is könnyebben hozzáférhet, amelyek esetleg nem kerülnek fel a blogra.

Boldog adventi időszakot kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése