2017. február 5., vasárnap

Programajánló február 6-12.

Odakint hó és latyak, meg a szürke és fehér egészen sok árnyalata, de odabenn…
Nos, odabenn egészen sok érdekes kulturális program vár ránk ezen a héten is :-)


Még mielőtt nekivágnánk a hétnek, ne feledjük, hogy vasárnap éjfél a beküldési határideje a losonci anziksz blog aktuális játékának, amelyen páros (2 darab) belépőjegyet nyerhetünk a február 10-i bohózatra.
Szintén éjfélig oszthatjuk meg a közösségi oldalon található képet is, amellyel szintén páros belépőjegy nyerhető. Hétfőn kisorsoljuk a 2 nyertest!

Aki már vasárnap is színházba menne, az induljon el időben, hiszen a losonci Apolló Moziban a KLAMSTVO (Hazugság) című szlovák nyelvű előadás este 18.00 órakor kezdődik. Emília Vášáryová, Milan Kňažko, Gabriela Škrabáková, Peter Šimun szórakoztatja majd mindazokat, akik megvásárolják a 19 eurós belépőjegyet.

Február 6-án (hétfőn) a Nógrádi Könyvtár két magyar nyelvű rendezvénynek is teret ad. Az első a legkisebbeknek szóló Ringató délelőtt 10.00 órai kezdettel, ami ezen a héten kivételesen nem csütörtökön valósul meg, hanem már hétfőn.


A másik a délután 17.00 órakor kezdődő „Szótértők” találkozója a könyvtár olvasótermében, ahol ismét Kelemen László magángyűjteményének érdekességeivel és a könyvtár legutóbb megvásárolt könyveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Mindkét könyvtári esemény ingyenes.

Kérem szépen, aki még mindig nem látta a losonci Kármán Színház legutóbbi produkcióját, a tavaly júniusban bemutatott Medúza-Főt, az ezt a hiányosságát a héten úgy pótolhatja, hogy elutazik február 8-án Salgótarjánba, és ott a színház Zenthe Szalonjában 17.00 órától végre megnézi ezt a remek kis előadást. Jegyek kereken 1000 forintért kaphatók.

Február 10-én (pénteken) délután 14.00 órától a Nógrádi Művelődési Központban kipróbálhatjuk az üvegfestést 4 euróért cserébe.



Lehetőleg ne nagyon festékezzük össze magunkat, hiszen ugyanaznap este a B.S. Timrava Színházban 19.00 órától végre megtudhatjuk, hová teszik Rákosi elvtársat a monoriak. Pelsőczy Lászlónak, a Nemzeti Kamaraszínház örökös tagjának főszereplésével látható bohózatra jegyek elővételben a Phoenix Könyvesboltban, vagy Csák Istvánnál a 0905 11 33 77 telefonszámon 4 euróért válthatók, a helyszínen kezdés előtt 5 euróba kerülnek majd. Jegyet csütörtökig a losoncianziksz@gmail.com e-mail címen is foglalhatunk.

Aki február 12-én (vasárnap) délután nem tud mihez kezdeni magával, az nézzen be 15.00 órára a Galéria üzletközpontba, ahol már Valentin-napi cukiságok és ajándékok várják a látogatókat.

Jakab Réka: Rezonancia című kiállításának egy része

A héten még két fontos dolog vár ránk: aki még nem látta, az ugorjon el a Nógrádi Könyvtárba,  és nézze meg Jakab Réka: REZONANCIA című kiállítását.


És aki majd február 18-án szeretné élőben megnézni Oszvald Marikát és Jenei Gábort, az váltsa meg időben a jegyét a hagyományos losonci CSEMADOK BÁLBA.

Kellemes szórakozást ezen a héten is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése