2017. április 30., vasárnap

MÁJUSI előzetes programajánló

Milyen jó az, ha egy hónap hétfőn kezdődik, és még jobb, ha ezt a fontos eseményt szabadnappal is jutalmazzák! Még jobb, hogy május hónapunk kezdődik már, remélhetőleg az időjárás is visszatér egykori békés önmagához és tavasszal tavasz lesz… :-)
Igyekeztem ismét csokorba gyűjteni a ránk váró programokat, ez leginkább a hónap első felére vonatkozóan sikerült, a távolabbi rendezvények időpontja még kialakul, érdemes lesz tehát nyomon követni a heti programajánlókat is.

Május elsején az egykori felvonulás helyett mehetünk a Franzba (Losoncon ez alatt a Lehár Ferenc nevét viselő tánctermet és sörfőzdét kell érteni), ahol este 19.00 órától a Whisky nevű énekes mesél Indiai élményeiről, tapasztalatairól. 14 útja során több mint 2 évet töltött ott összesen, mi pedig 4 euróért tudhatjuk meg tőle miket látott és tapasztalt arrafelé. (Ennyit a számokról – ez volt a hétfő).


Május 2-án (kedden) azokat várja a Nógrádi Művelődési Központ Losoncon, akik szeretnék kipróbálni a tűzzománc ékszerek készítését. A 14.00 – 17.00 óra között megvalósuló alkotóműhelyen készített ékszerek hazavihetők. Részvételi díj 5 euró, jelentkezni a plakáton olvasható elérhetőségeken lehet.



Május 3-án 17.00 órakor kezdődik a Szótértők találkozója a Nógrádi Könyvtárban, most az egyszer a hónap első szerdáján, viszont ismét Hegedűs Géza és művei lesznek továbbra is terítéken. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a könyvtár olvasótermébe.

Május 4-én (csütörtökön) a losonci zsinagógában a zongora és hegedűkoncertre kerül sor 18.00 órától. A város szülöttje, Marian Pivka és a portugáliai Eliseo Silva többek között Bach és Mozart műveket szólaltatnak meg. Jegyek a Városi Információs Központban (MIC) kaphatók.

Május 5-én (pénteken) az olasz Mr. No Money Band együttes serkenti fel a rock and roll szerelmeseinek vérét 21.00 órától a Franz Táncteremben. A táncestre a belépődíj 3 euróért vagy tetszés szerinti összegért lehetséges.


Május 6-án (szombaton) mindazok, akik nem voltak restek és időben megvásárolták a jegyüket a Csárdáskirálynő című produkcióra ne maradjanak otthon este.

A többiek szombaton és vasárnap elsétálhatnak a városi parkba, ahol nemzetközi kutyakiállítás zajlik majd.
Akik inkább táncolni szeretnének, azok menjenek 14.00 órára a Galéria üzletközpontba, ahol a losonci Dance Attack tánciskola mutatja be mire képesek a latin táncok terén, sőt ilyen jellegű workshopot is tartanak kicsiknek és nagyoknak. Ugyanott Laci Strike street dance táncosokra vadászik a pozsonyi döntőhöz, bővebben minderről ITT.

Május 13-án (szombaton) a romos történelmi helyszínek és a zene kedvelői 17.00 órakor a Rakottyai villában találkoznak, konkrétan a Ruiny II. (Romok II.) projekt keretén belül, ahol nem csak zenei élmények, hanem a villa megtekintése és beszélgetések is várnak mindazokra, akik időben megváltják a jegyüket.

Május 14-én (vasárnap) a szlovákiai anyák napja tiszteletére ünnepi koncertet tartanak a zsinagógában 15.00 órától. A Kassáról érkező ifjúsági kamarazenekar fellépése előtt az egyházak képviselői is szót kapnak.

Május 15-én (hétfőn) a Frida című musical érkezik Losoncra. A közismert festőnőről készült szlovák nyelvű előadást este 19.00 órakor az Apolló Moziban élőzenekar kíséri. Jegyek 20 eurós áron kaphatók a Városi Információs Központban és az Arany utcai zeneműboltban.

És most így a hónap közepén be is fejezem a rendezvények időpontjainak ismertetését, a továbbiakról elmondhatom, hogy a tervek szerint lesz városnéző séta ezúttal Böszörményi Istvánnal Ógácson, a hónap vége felé a Novohrad-Nógrád Geopark is szervez vezetett gyalogtúrát, és bizonyára még előkerülnek további programok is, amint a szervezők kisakkozzák a dátumokat.

Kívánok mindenkinek szerelmetes májust!
(Érdemes a színessel jelölt szavakra kattintani, ott további információk olvashatók).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése