2017. július 20., csütörtök

Utolsó figyelmeztetés: pénteken BINGÓ premier!

Úgy látszik színházi múltam nem tagadhatom meg, a napokban a losonci Kármán Színház legújabb darabjának három próbáján vettem részt nézőként - és a csapat nagy drukkereként. Mert ami az ember és barátai szívügye, azt nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni...


Szóval holnap bemutató, a Bingó című darab Michel Tremblay: Sógornők című műve nyomán készült, Máté Krisztián rendezésében, a zenét Ligeti Éva és Németh Anna "kerítette", utóbbi a dalok koreográfiájáért is felelős.
A színpadon a kármánosok színe-java előfordul, álljon itt most a szereposztás is:

GERMAINE LAUZON - Erdélyi Gabriella
MARIE-ANGE BROUILETTE - Pünkösdi Mónika
LISETTE DE COURVAL - Csák Éva
ROSE OUIMET - Balázs Ildikó
THÉRÈSE DUBUC - Erdélyi Attila
OLIVINE DUBUC - Csák István
ANGELINE SAUVE - Setény Öcsi
PIERETTE GUEREN - Erdélyi Gábor
LINDA LAUSON - Gyetvai Viktória


Amint az kitűnik, Therese, Olivine, Angeline és Pierette nem más mint Attila, Pista, Öcsi és Gábor, és meg kell mondjam a fiúk női ruhában nem mindennapi látványt nyújtanak - kár lenne erről lemaradni! :-)


Egyébként a darabról is kár lenne lemaradni, a hivatalos ismertető szerint:
"Germaine nem veszi észre, hogy mennyire irritáló ezeknek az embereknek az ő szerencséje. Képtelen bemérni az emberek reakcióit és természetét. Egyszerűen nincs rá intellektuális, sem emberi kapacitása. Persze az is kétséges, hogy az ott lévők közül bárki is képes lenne erre az emberi attrakcióra, de itt az ő kuponjai köré csoportosul össze ez. Mennyire nem láthatja akár közösen megélt 20-30 vagy akár egész élet múlva is egyik ember a másikat? Micsoda elementáris erővel tud ráomlani bárkire az, amikor hirtelen az egész világa elárulja őt? Mennyire hétköznapi, triviális formában, például kupon-lopkodással kaphatjuk bele mindezt az arcunkba?


Még akkor is sajnáljuk őt, ha tudjuk: kizárólag a saját emberismeret hiányosságainak, a felszínességének és az ostobaságának köszönhető az egész. A kuponragasztgatós partin ugyanis a barátai, mindenki más-más önigazoló mesével, szép lassan, egymással összekacsintva, segítésnek álcázott kitartó rafinériával meglopják. A végére az összes kuponfüzete eltűnik. És egyszeriben Germaine megérti, de csak a fájdalmán át érzékelve, hogy mit is tett rá ezekre az emberekre a szerencséjével, amiben statiszta szerepet szánt mindenkinek. A barátaitól a testvéréig mindenki meglopja és elárulja..."



Amúgy pedig nagyon szókimondó a darab, nem véletlen ott az a 15-ös karika. Kinek-kinek a saját élete köszönhet vissza a színpadról, persze sarkítva, de annál elementárisabb erővel. És erősen fülbemászó dallamok is, amelyek nagyon jó, hogy belekerültek, sokkal könnyebb így megemészteni a látottakat-hallottakat.

Szóval ajánlom mindenkinek sok szeretettel a holnapi premiert. Tiszteljük meg ezt a remek társulatot azzal, hogy megnézzük a munkájuk gyümölcsét, érdemes lesz kimozdulni otthonról!

Kezdés 19.00 órakor, helyszín a B.S.Timrava Színház, jegyek a helyszínen 5 euróért válthatók. 
Nálam :-)

A fotókat a tegnapi próbán készítette Puntigán József. Még több fotó ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése